informacje prasowe, wiadomościnewsy, teksty, ciekawostki
jak nadsyłać informacje?  archiwum informacji prasowych


Polecamy:

Sprzedawaj i kupuj zdjęcia Royalty Free
Opony - TANIO

informacje prasowe:

współpraca z agencjami Public Relations
informacje prasowe firm
informacje prasowe instytucji i uczelni

najczęściej czytane:


Rewolucyjna innowacja od Bonduelle: warzywa „Gotowane na parze”



data dodania: 18.11.2013

Warzywa to podstawa zdrowej diety. Niestety rzadko mamy czas na pracochłonne gotowanie. Tej jesieni Bonduelle proponuje nam innowacyjne rozwiązanie,by dostarczyć jeszcze więcej witamin, minerałów, smaku i aromatu.

Praca, stanie w korkach, zakupy - wszystko to powoduje, że mamy coraz mniej czasu. To najczęstsza przyczyna niewłaściwego odżywiania. Mało kto z nas ma czas, by po pracy przygotować pełnowartościowy posiłek. Jednocześnie coraz bardziej zależy nam, aby jeść zdrowo. To szczególnie ważne jesienią i zimą, kiedy odporność organizmu się obniża,a my potrzebujemy więcej minerałów i witamin.

Jak jeść zdrowo, gdy nie mamy czasu? Bonduelle ma na to rozwiązanie!

Marka Bonduelle, znana z najwyższej jakości produktów warzywnych, prezentuje wyjątkowy produkt dla wszystkich zabieganych wielbicieli witamin. Poszerzamy świat warzywnych inspiracji o wyjątkowy produkt – warzywa „Gotowane na parze” w puszce.

Nowa linia zawiera pyszne, ugotowane na parze i gotowe do spożycia warzywa. „Dzięki specjalnej metodzie obróbki zachowują one więcej smaku, jędrności i intensywnego koloru, a o zaletach gotowania na parze, które pozwala na zachowanie większej ilości witamin i wartości odżywczych, nikogo już dzisiaj nie trzeba przekonywać” – mówi Anna Telakowiec, Dyrektor Marketingu regionu Polska i Prybałtyka Bonduelle Polska S.A.

Na dobry początek marka Bonduelle wprowadza warzywa strączkowe szczególnie polecane przez ekspertów, a których przygotowanie nastręcza nam najwięcej problemów - wybór fasoli: czerwoną i białą, soczewicę i cieciorkę. Od dziś koniec z czasochłonnym przygotowywaniem!
Nowa seria warzyw Bonduelle to :
• Smak i konsystencja warzyw przygotowanych w parowarze
• Lepsza tekstura – warzywa są jędrne i świeże
• Więcej minerałów niż w warzywach poddanych tradycyjnemu gotowaniu
• Łatwość i szybkość w przygotowaniu – wystarczy je otworzyć, by cieszyć się ich smakiem i aromatem
• I co najważniejsze: Nie wymagają namaczania i gotowania!!! Nasza ulubiona czerwona i biała fasolka czy soczewica są gotowe do spożycia zaraz po otwarciu

„Warzywa gotowane na parze zachowują więcej witamin i składników mineralnych w porównaniu do tradycyjnego gotowania w wodzie, smażenia czy duszenia. Dzięki temu zachowujemy m. in. aż 80-90% witaminy C, 60% witaminy A, 85% kwasu foliowego i 95% żelaza. Dodatkowo składniki odżywcze są lepiej trawione i łatwiej przyswajalne przez organizm, potrawy stają się lżejsze, zdrowsze i niskokaloryczne” – mówi specjalista ds. żywienia człowieka i dietetyk mgr inż. Ewa Sypnik-Pogorzelska.

Bonduelle „Gotowane na parze”
• Zawierają więcej składników mineralnych niż warzywa przygotowane w tradycyjny sposób
• Są kolorowe, aromatyczne i jędrne
• Gotowe do zjedzenia od razu po otwarciu

Cena:
• Fasola biała i czerwona: 212 ml – 2,99 zł., 425 ml – 4,59 zł.
• Soczewica: 425 ml – 4,89 zł.
• Ceciorka: 425 ml – 4,89 zł.

Dostępne warzywa:
1. Fasola czerwona w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml
2. Fasola biała w dwóch pojemnościowych wariantach: 212 ml i 425 ml
3. Soczewica: 425 ml
4. Cieciorka: 425 ml


* * *

O FIRMIE:

Znana z najwyższej jakości produktów i ze 160-letniej tradycji marka Bonduelle działa na polskim rynku już od 20 lat. Jest liderem na rynku konserw warzywnych, wiodąc prym jednocześnie wśród trzech najważniejszych segmentów – kukurydzy, groszku i fasol suchych. Działa również w sektorze gastronomicznym, współpracując z wiodącymi podmiotami na tym rynku (restauracje, sieci gastronomiczne).

W świecie, gdzie każdy coraz bardziej troszczy się o zdrowie i równowagę wewnętrzną, warzywa stanowią zasadniczy element codziennej diety. Bonduelle zobowiązuje się dostarczać to, co w warzywach najlepsze.
Aby zapewnić należytą świeżość i odpowiedni smak, warzywa Bonduelle przetwarzane są nie później niż kilka godzin po zebraniu z pola. Bonduelle czuwa jednocześnie nad właściwym planem zasiewów, stanem upraw i przebiegiem zbiorów. Fachowa wiedza i doświadczenie w przetwórstwie warzyw pozwala zachować pełnię walorów odżywczych i smakowych naszych produktów. Ze względu na dogodne warunki upraw i odpowiedni klimat Koncern Bonduelle współpracuje z polskimi rolnikami uprawiającymi grunty w samym sercu Polski (kujawsko-pomorskie). W Polsce istnieją dwa zakłady przetwórstwa warzyw Bonduelle: w Gniewkowie i Ruchocicach.
Specjaliści Bonduelle nadzorują pola uprawne określając rodzaj nasion i odmian warzyw, środki upraw, kontrolują stan upraw, terminy zbiorów. Bonduelle współfinansuje i realizuje inwestycje techniczne na szeroką skalę. Wszystkie te działania mają na celu uzyskanie warzyw najwyższej jakości.


źródło:



Bonduelle Polska S.A.
więcej artykułów, informacji
http://www.bonduelle.com.pl


Raczkiewicz Chenczke Consultants
więcej artykułów, informacji
http://www.rc2.pl
tekst dostarczony przez:
public relations
http://pr.otwarty.pl



warto przeczytać:

Przymierz prawdziwe diamenty!
Unikatowa w światowej skali wirtualna przymierzalnia jest już dostępna. Na początek diamenty. Wersja Beta projektu proponuje przymiarkę kolczyków z prawdziwymi diamentami znanej firmy jubilerskiej Apart.

ostatnio dodane:

Czy na Fotolia można kupować szybciej?
Czy na eBay można kupować szybciej?
HUAWEI TE40 - Ekonomiczny terminal wideokonferencyjny
Jak dbać o drewno w domu - linia Tikkurila Nostalgia
Budowa osiedla Park Ostrobramska nagrodzona przez PIP
Makijaż na Sylwestra i karnawał!!
Zasłużeni dla Torunia
Rynek szuka programistów - analiza ofert pracy monsterpolska.pl – listopad 2013r.
Zmiana pracy – jak się do niej przygotować?
Przerwa świąteczna w pracy nie taka straszna
Luxan - Batalia surowców
Świet(l)ne rozwiązanie
Bardziej czysto, bezpiecznie i nowocześnie!
DOMOTEX 2014 z udziałem podłóg Chapel Parket
50 lat usług assistance na świecie
Czy wygląd może zadecydować o awansie?
Partnerstwo DONG Energy i Schneider Electric zapewni lepszy dostęp do energii odnawialnej
Podwyższony standard - baterie do umywalek nablatowych KLUDI
Measy A2W – gdy strumień płynie szybko
Jak Sylwester to w Toruniu!
Rekordowa sprzedaż mieszkań LC Corp w Warszawie
Żarska „Pediatria” w gwiezdnych kolorach od Śnieżki
Słowacka Orawa dla narciarzy ceniących spokój
WIELKA WYPRZEDAŻ W REDCOON.PL
Nowy Prezes redcoon Polska
więcej...